Снимка Фейсбук*б.ред. оригинално заглавие - Помощта на ЕС за възстановяване може

...
Снимка Фейсбук*б.ред. оригинално заглавие - Помощта на ЕС за възстановяване може
Коментари Харесай

България, Унгария и Полша може да се разминат с милиардите от ЕС заради неспазване на ценностите на съюза

Снимка Facebook

*б.ред. автентично заглавие - Помощта на Европейски Съюз за възобновяване може да е подвластна от върховенството на закона

Достъпът до средства от Европейския фонд за възобновяване на стопанските системи от пандемията може да се окаже подвластен от върховенството на закона в страните членки. Поне две държавни управления интензивно лобират против това страни като Унгария и Полша да получават милиарди евро като подаяние или евтини заеми, до момента в който не престават да погазват полезности на Европеския съюз, да завладяват правораздавателната система и да задушават медиите.

Това споделя " Гардиън " за продължаващия спор прикакви критерии да се разпределят най-малко 750 милиарда евро в идващите няколко години. Страните членки не съумяха да се схванат и водачите им ще опитат да намерят компромис в първата си от експлоадирането на пандемията среща лице в лице на 17 -18 юли в Брюксел, написа Дневник.

Ключова роля ще играе Германия, която на следващия ден поема ротационното председателтво на Съвета на Европейски Съюз. Но освен - при започване на юни " Ройтерс " цитира политически документ, подписан и от идващите две страни-председатели - Словения и Португалия - в който се споделя, че " проектът за възобновяване би трябвало да бъде учреден на солизарност, кохезия и сближване при цялостно съблюдаване на нашите полезности, права и господство на закона ". Това значи, че тези политически правила ще важат от координиращите дневния ред страни най-малко до края на 2021 година

 

Това съответствува и със съдбоносни финални договаряния за многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз, по-известна като бюджет на съюза за интервала 2021-207 година и изработването на нов механизъм за мониторинг на върховенството на закона за всички страни членки. Засилва се поддръжката решението за прекъсване достъпа до еврофондове да се взима с квалифицирано болшинство, т.е. от най-малко 55% от страните членки, представляващи 65% от популацията на 27-те страни.

 

Всичко това би трябвало да бъде завършено при немското председателство и медиите обръщат внимание и на тясното - на практика ежедневно - съдействие сред канцлера Ангела Меркел и Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия.

 

Според дипломатически източници на " Гардиън " серия от разбори, които се въртят сред страните членки, са посочили, че страни с искрено евроскептични и популистки държавни управления и без съществени провали от епидемията ще са измежду водещите получатели на помощи. Двама министър председатели, в това число Метте Фредериксен на Дания, са упорствали пред ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел да премисли по какъв начин ще се разпределят средствата и да се затегнат изискванията за достъпа до тях.

 

Европейската комисия не е посочвала публично никакви съответни суми за страните членки. Но калкулации в отчетите на авторитетни европейски институти демонстрират, че Полша ще внесе в антикризисния фонд 21млрд. евро, само че ще получи 37 милиарда евро, т.е. ще е чист адресат на 16 милиарда Това слага поляците зад Испания като чист адресат, само че и в много по-изгодна позиция от Италия, където починаха 34 000 души и се чака стопанската система да потъне в съвсем 10% криза тази година. Неофициални калкулации демонстрират, че Италия би трябвало да внесе 59 милиарда евро и да получи 81 милиарда, което ѝ оставя чисти 22 милиарда евро. Това е разликата от единствено 6 милиарда евро по отношение на доста по-малка стопанска система като полската.

По калкулации на брюкселския институт " Брьогел " България би трябвало да получи 9.3млрд. евро грантове и кредитни гаранции, което е близо 16% от прогнозния брутен народен приход на страната през 2021 година Това подрежда страната в групата на най-големите получатели по този аршин, включваща още Гърция и Хърватия. Повечето членки от Централна Европа ще получат 6-10%, развитите стопански системи в Европейски Съюз - под 2% от брутния народен приход.

Продължение в https://www.dnevnik.bg/evropa/2020/06/30/4085160_pomoshtta_na_es_za_vuzstanoviavane_moje_da_e_zavisima/?fbclid=IwAR19QEhYBfkEeSWcDwAYc-Z18WvRsMBNEsNVTwAHIC5Tok4YDpiaaTsBE7w

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР